sportivo

Sportivo

Sportivo schrijft geschiedenis sinds 1978.

Bavikhove,

Lieven Malfait is altijd al gepassioneerd door de fiets, hij is begonnen met wielrennen in 1968 toen hij 16 jaar was! Na een succesvolle reeks bij de jeugd behaalde hij in 1973 maar liefst 27 overwinningen!

Waaronder een monument zoals de Waalse Pijl, dit ging niet onopgemerkt en hij kreeg dan ook de titel van zegekoning in 1973. Als kroon op het werk mocht hij mee naar het wereldkampioenschap in Barcelona bij de amateurs.

Het jaar die daarop werd hij als 21 jarige profrenner bij Watney - Maes. Zijn eerste seizoen als profrenner behaalde hij reeds 4 overwiningen.

In 1977 tekende hij een contract bij Flandria met sportdirecteur Lomme Driessens. Dit waren toen de meeste succesvolle jaren als ploeg met ondermeer Freddy Maertens als wereldkampioen en Michel Pollentier wonnen zij de Giro.

Sinds dag en douw was Lieven gepassioneerd door de fiets, de techniek, het materiaal… Het werd er als het ware ingelepeld mede door zijn vader wie toen in die tijd mechanieker was bij pro teams, waaronder Hitachi met Claude Criquielion. Kortom de liefde voor de fiets & mechaniek was beginnen groeien.

In 1978 begon Lieven uiteindelijk bij hem thuis zijn eigen fietszaak Sportivo. In de uitloop van zijn profcarriëre werd het leven als profrenner en fietstechnieker gecombineerd,… Uiteindelijk is Sportivo in 1980 verhuisd naar de Hoogstraat in Bavikhove waar hij samen met zijn echtgenote Charlotte Maes een nieuwe winkel uit de grond heeft gestampt.

Midden de jaren 80 zijn zij met het eigen fietsmerk Sportivo gestart! Hier gingen zij vol voor kwaliteit, handgemaakte frames, in een custom kleur en opbouw van materiaal naar keuze. Doorgeen de jaren en tot op heden hebben zij altijd kwaliteit geleverd en is Sportivo een gerespecteerd merk bij veel wielertoeristen en wielrenners uit de regio.

Doorheen de jaren is Lieven steeds blijven investeren in de winkel en is de winkel uitgegroeid tot 1 van de meest gewaardeerde zaken in België. Door verschillende verbouwingen hebben ze een winkel kunnen neerzetten om u tegen te zeggen! Met een showroom van maar liefst 750m2.

Daarnaast werken ze bij Sportivo dan uitsluitend met gerenomeerde merken en partners!

Sedert 2018 is zijn zoon Hendrik Malfait de zaakvoerder geworden van Sportivo. Met de overdracht van passie en van vader op zoon zijn zij na 41 jaar ervaring nog steeds verzekerd voor de toekomst.

sportivo
sportivo
history
sportivo

Partners

Official Dealer & Support

Shimano Service Center
campagnolo_pro shop
Sram Service Point
Cannondale
Colnago
wilier
Moustachebikes
olmo
Continental
Pirelli
Schwalbe